Sentraldrift


Jonny Karlsen er ansvarlig for den daglige driften og kontinuerlige overvåkingen av tjenesten. Samtidig arbeider han og hans team med fokus på fremtidens utvikling av Sentraldrift.

– Til daglig løser vi problemer vesentlig raskere ved at kundenes data ligger lett tilgjengelig for våre konsulenter, sier han og poengterer at alle Sentraldrift-bibliotek deltar i samme miljø og på den samme stabile plattform. – En og samme plattform bidrar til at vi kjenner alle parametere som påvirker miljøet – i motsetning til lokale løsninger, presiserer Jonny. I dag er biblioteksystemet langt mer sammensatt enn tidligere. Flere og flere tjenester krever at ulike systemer snakker sammen for at bibliotekene skal få utført sine arbeidsoppgaver. De utfordringene som det skaper for en lokal IT-ansvarlig er det vi som håndterer for kundene på sentraldrift. Vår målsetning er at bibliotekene skal ha minst mulig bekymringer rundt driften av IT-systemene sine.

Med sentraldrift kan du fokusere på din egen kjernevirksomhet

Jonny Karlsen, avdelingsleder for Sentraldrift i Bibits

– Vi har lang erfaring med drift av Mikromarc biblioteksystem og har ca 1200 bibliotek i Norden driftet fra vårt datasenter. Vi oppgraderer, drifter, overvåker og tar sikkerhetskopi av kundenes databaser. Vår moderne maskinpark og helt nye datasenter sikrer kundene våre stabile driftsløsninger av høy kvalitet.

– Vi ser at utviklingen innen teknologi går raskere og raskere og det er derfor viktig for oss å bidra til at våre kunder alltid kan utnytte moderne teknologi. Trendene i markedet er å sette ut IT-tjenester som ikke er del av kundens kjernevirksomhet, avslutter han. Drift av biblioteksystemer er vår kjernevirksomhet og et område hvor vi kan bidra til en bedre hverdag for bibliotekene.
Vi har kombinert bruker og driftsstøtte innenfor vanlig kontortid kl. 08-16. Vår vakttelefon for driftskritiske hendelser er åpen kl. 16-20 på ukedagene og kl. 10-14 på lørdager som en ekstra service til kundene.

Kontakt oss

Jonny Karlsen
Avd.leder Drift
drift@bibits.no
22 08 34 00