Konsern


Bibliotekenes IT-senter AS eies i sin helhet av Biblioteksentralen, og inngår i Bibliotekenes Hus, en overbygning for selskapene med tilknytning til Biblioteksentralen.

Bibliotekenes IT-senter AS har 3 datterselskap, Bibliotekscentrum Sverige AB i Växjö syd i Sverige som leverer Mikromarc til det svenske markedet, Open Library Solutions AB i Umeå i Sverige som utvikler CS Library Saga og Open Library Solutions Finland Oy i Helsingfors som leverer Mikromarc og CS Library Saga til det finske markedet. Til sammen er vi noe over 50 personer som til daglig jobber med biblioteksystemer på det nordiske markedet.

Bibliotekenes IT-senter AS har gjennom snart 30 år levert biblioteksystemet Mikromarc til bibliotek i inn- og utland. Med Mikromarc+ tar vi steget helt opp i den ypperste klasse og tilbyr komplette, integrerte løsninger for både de aller største og helt ned til de minste bibliotek.

Bibliotekenes IT-senter i utlandet

Bibliotekscentrum (BiC) er et datterselskap av bibliotekenes IT-senter AS. Bibliotekscentrum Sverige AB ble dannet i 1989 med hovedkontor i Växjö. BiC er i dag en ledende, nordisk helhetsleverandør av datasystem for alle typer bibliotek og har i dag over 400 installasjoner på det svenske markedet. Hovedproduktet er biblioteksystemet Mikromarc.

Blant øvrig programvare BiC tilbyr er den digitale guiden BiblioteksGUIDE og tidsskriftsystemet Percico.
Som et komplement til BiCs systemløsninger tilbys support, kurs/opplæring, konsulent- og konverteringstjenester.

 

Open Library Solutions (OLS) ble dannet i 2012 med fokus på det nordiske bibliotekmarkedet. OLS har vært i markedet siden 2007. Tidligere har produktene deres, CS Library og OLA (Open Library Access) blitt drevet frem gjennom Teknikhusets regi.

Open Library Solutions er et av våre datterselskap i Sverige der vi eier 88%. Hovedfokuset i Norge er på produktet CS Library Saga – en komplett webportal for bibliotek.

 

Open Library Solutions Finland Oy (OLSF) ble etablert i 2012 med fokus på salg, lokalisering og brukerstøtte på Mikromarc og CS Library Saga til det finske markedet. Bibliotekenes IT-senter eier 51% av aksjene i OLSF.