ARENA


Et interaktivt nettsted

Med Axiell Arena får biblioteket ditt et nettsted som hele døgnet innbyr til deltagelse, interaksjon og inspirasjon.

Se eksempel 

Mye mer enn bare søk

Du velger selv hvordan og hva du vil vise for de besøkende. Alt fra fullpost med tittel, informasjon, eksemplar, omslagsbilde, innhold og beskrivelse, til kortere, tilpassede varianter. Mulighetene og innstillingene er uendelige. De besøkende kan få mye mer enn bare søketreff fra katalogen. Arena har nemlig en unik funksjon for integrasjon med tredjeparter. Fasetter gjør det mulig for de besøkende å søke videre og filtrere listen ut fra blant annet emneord, språk og/eller forfatter. Du kan dessuten koble sammen f.eks. arrangementene med titlene dine. Dermed ser de besøkende automatisk de titlene når de søker.

Kraftig og fleksibelt

Arena er et kraftig verktøy som er bygd og tilpasset biblioteker. Arenas grunnfunksjoner finnes i publiseringssystemet Liferay, og det er skrevet med åpen kildekode. Systemet er fleksibelt, og du endrer enkelt på nettstedet ved hjelp av en ”drag and drop”-funksjon. Det finnes en rekke forskjellige innstillinger i Arena, og du kan få nettstedet ditt til å fungere slik at det passer perfekt til ditt bibliotek. Vi sørger for at du alltid har den nyeste versjonen av Arena, og oppgraderer nettstedet ditt automatisk uten ekstra kostnad. Arena er laget for å kunne håndtere flere språk, og det er enkelt å administrere de forskjellige språksidene.

En digital marekdsføringsplass

Arena er din digitale informasjonsplass der du kan løfte frem det dere gjør på biblioteket, og hvor du også raskt og enkelt kan legge til nyheter og oppdateringer for å markedsføre det du synes er viktig. Du kan også vise nyheter fra biblioteket ved å bruke lysbilder. Vi anbefaler deg at du viser kontaktinformasjon og åpningstider tydelig på forsiden, siden det er denne informasjonen de besøkende først og fremst leter etter. Arena gjør det mulig å lage vakre løsninger for både dette og f.eks. en arrangementskalender som viser frem arrangementene dine med dato, bilde og tekst.

Interaktivt, informativt og intuitivt

I dag forventer besøkende at nettstedet ditt er interaktivt, informativt og intuitivt. Derfor har vi i vår ferdige standardløsning ArenaGo lagt åpningstider, kontaktopplysninger og arrangements- kalender direkte på forsiden.

Du kan gjøre det lettere for de besøkende hvis du jobber tematisk med å løfte frem f.eks. en spesifikk forfatter. Da kan du vise boktips via en dynamisk liste direkte fra katalogen, samt en beskrivelse av forfatteren og andre opplysninger via f.eks. Wikipedia. Du kan også enkelt ved hjelp av dynamiske lister vise f.eks. de mest populære titlene, topplister, nyankommet materiale og andre lesetips. Dette kan tilpasses akkurat slik du vil etter kategori, emne eller noe annet.

Ved å legge opp informasjonen fra dine sosiale medier som Facebook, Instagram og/eller Twitter, kan de besøkende enkelt følge deg, og du kan få lånerne til å engasjere seg ytterligere, uten at du trenger å bruke ekstra tid på dette.

Brukervennlig og oversiktlig for de besøkende

En besøkende kan enkelt logge på uten å opprette en konto. Når man er pålogget kan man se lån, reservasjoner, gebyrer mm. Den besøkende kan også se lagrede søk, lage huskelister med titler og abonnere på nyhetstjenesten, noe som betyr at systemet automatisk sender meldinger når f.eks. en oppsøkt tittel blir kjøpt inn. Besøkere kan også selv styre hvordan påminnelser sendes ut ved å velge mellom e-post eller SMS.

Arena bruker en søkeindeks, og dette betyr at hvis man skriver inn de første bokstavene i søke- feltet, vises automatisk ordforslag fra katalogen. Hvis brukeren ikke får resultater fra søket, vises automatisk et utvidet søk.

Ved hjelp av eHub kan brukeren enkelt låne e-medier rett på siden din uten å måtte omdirigeres til en tredjepart. På den måten får du statistikk over e-lån i biblioteksystemet ditt, og brukeren får til og med se e-lånene sine i ”mine lån”.

Et nettsted for alle plattformer

Axiell Arena er laget med responsivt design slik at nettstedet ditt kan leses optimalt på alle typer plattformer, fra mobil til nettbrett og PC.

Les mer om Arena (åpen pdf)